Αρχίπολη

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 33Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 26Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 179μ.

Το χωριό της Αρχίπολης βρίσκεται 33χλμ από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα μικρό, φιλόξενο χωριό με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, που αποτελείται από βουνά και κοιλάδες.

Για να φτάσει κανείς στο χωριό, ακολουθεί μία πανέμορφη διαδρομή, με πλατάνια και κυπαρίσσια. Κατά τη διαδρομή συναντάς, τις Επτά Πηγές και την επιβλητική και πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Αξιόλογη είναι επίσης και η πέτρινη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με το ωραίο καμπαναριό ηλικίας 200 χρονών.

Κατά την είσοδο στο χωριό συναντάς την κεντρική πλατεία του χωριού, σπιτάκια το ένα μετά το άλλο, ενωμένα σαν ένα. Το χωριό φημίζεται για το πλούσιο δάσος του, το οποίο εκτείνεται σε μεγάλο μήκος , πλούσιο σε πανίδα και πολλά ζωάκια, όπως Λαγοί, πέρδικες, γεράκια, ακόμα και ελάφια. Στην Αρχίπολη παράγουν μέλι, εξού και οι πολλές κυψέλες που θα συναντήσετε, αλλά και πολλά βότανα, όπως το χαμομήλι και το φασκόμηλο.
Η Αρχίπολη προσφέρει στους επισκέπτες της ηρεμία και γαλήνη, καθώς απλόχερα δωρίζει την ομορφιά του φυσικού της πλούτου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 14765 φορές

Αρχίπολη Ξενοδοχεία